Det blir oppmøte på Cirkle K på Skedsmokorset LØRDAG 14. juni kl. 9:30 og med avreise kl. 10:00.
Turen går v120 via Gjerdrum - Nannestad - Nordmokorset - Dal - Trondhjemsveien til Minnesund. Pausestopp, så følger vi "gamleveien" langs Mjøsa / Espaveien til Kolomoen via Tangen Dyrepark - v24 til Stangekrysset og pausestopp før Ottestad og Atlungstad Brenneri. Lunch kl. 13 og omvisning i Brenneriet kl. 14:30. Hjemveien blir enten E6, eller en alternativ omvei om du ønsker det - det bestemmer vi nærmere.Hans Martin Berg og Unni Kjus er turledere.
Vi har bestilt for 15 personer (først til mølla.....).
Bindende påmelding innen 31. mai med egenandel kr 150.- pr. pers. på Vipps nr. 661611 som merkes med Navn og MC-tur 2.
Har du lyst til å bli med på turen, men ikke er medlem så er dette en enestående sjanse å melde deg inn i klubben vår og bli en del av vårt hyggelige sosiale fellesskap med MC-turer og treff spesielt for deg!
Innmelding i avd. Øst kan du gjøre her
Historien om Atlungstad Brenneri
I 1855 slo en gruppe gårdbrukere i Stange seg sammen for å etablere Atlungstad Brenneri, med en visjon om å utnytte landbrukets overskudd på best mulig måte. Brenneriet ble strategisk plassert ved utløpet av Fjetreåa på Nedre Atlungstad, der tilgang til rent vann var avgjørende for produksjonen. Beliggenheten ved Mjøsa var også ideell for transport, da sjøveien var langt mer effektiv enn de dårlige veiene på den tiden.
Atlungstad Brenneri var en av landets ledende brennerier fra slutten av 1800-tallet frem til avviklingen av den industrielle spritproduksjonen i 2008. Brenneriene i mjøsregionen spilte en sentral rolle i utviklingen av den norske akevitten, og i dag ligger en viktig oppgave i å bevare anlegget og videreføre brennerifagets tradisjoner. Atlungstad er det eneste historiske brenneriet i Norge som fortsatt er i aktiv drift deler av året, og her kan du følge potetens reise fra jord til det ferdige produktet – norsk fatmodnet akevitt. Våre kunnskapsrike guider vil lede deg gjennom historien om brenneriet og norsk industri- og akevitthistorie.
Atlungstad Brenneri var en av landets ledende brennerier fra slutten av 1800-tallet frem til avviklingen av den industrielle spritproduksjonen i 2008.
I 2011 kjøpte Atlungstad Brenneri AS anlegget fra Norske Potetindustrier, og samme høst startet en prøveproduksjon på nesten 12.000 liter sprit. I 2013 ble brenneriet utnevnt til et industrielt kulturminne, og i samarbeid med Arcus AS startet akevittproduksjonen opp igjen i 2014, og holder nå norsk brenneritradisjon levende for fremtiden.

